Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Bosniska FK Behar 3 2 1 0 7
2 Bara GIF 3 1 2 0 5
3 Staffanstorp Södra FF 3 1 0 2 3
4 AIF Barrikaden 3 0 1 2 1

Match

Bosniska FK Behar

3 - 0
Vångavallen Trelleborg
3 mars 2019
14:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Bosniska FK Behar - AIF Barrikaden

Startelva: Filip - Siseko, Martin J, Ghafur, Mikael Krekula – Patrik, David, Alex – Hamuda, Simon, Oskar

Började utanför gjorde Ali Y, Pontus och Martin N men alla dessa spelade större delen av matchen, Ali Y som central anfallare och vänstermittfätare, Pontus som mittback och Martin N som högermittfältare. Vi gick alltså runt mycket på nästan alla spelare. De enda utespelarna som spelade hela matchen var Ghafur och David.

Vi började för dagen extremt defensivt och hoppades med den taktiken förutom att ha ett tätt försvar också kunna få fina kontringslägen på ett säkert allt offensivare Bosniska Behar, i fortsättningen kallat BB, (de hade spelat tre träningsmatcher innan den här matchen och på ett visserligen svagt motstånd gjort 29-0!), inte minst om vi hade kunnat ta ledningen eller ett ledningsmål lät vänta på sig.

Taktiken höll länge bra defensivt. Vi gjorde det svårt för dem att ta sig fram i mitten och när de försökte sig på distansskott var det anmärkningsvärt ofta som vi blockade dessa skott. Det gick aningen lättare för dem på kanterna – eller rättare sagt högerkanten för det var bara där de anföll om de körde fast. De hade där en mycket svårfångad spelare som, när han inte sprang offside vilket hände rätt ofta, vid ett anfall tillfällen kom ner till kortlinjen men där han antingen tog omöjliga avslut själv eller vid ett par tillfällen fick in bollen men fick se mycket fina avslutslägen missas grovt eller vid ett tillfälle förtjänstfullt räddas av Filip.

Med kontringsspelet blev det dock inte mycket, för att inte säga det mer rent ut inget alls, bevänt oavsett hur fina möjligheter det öppnades för ett sådant. Medan vår intensitet i närkamperna och kämpatag i försvarsspelet var föredömliga var såväl kortpassningsspelet som det lite längre katastrofalt och vi hade på hela halvleken inte ett enda avslut och inget som ens med bästa vilja i världen kunde kallas ens en kvartschans. BB:s spelövertag var kompakt och med tanke på det var det oerhört starkt av oss att hålla stånd så länge bakåt som vi gjorde. Precis när man började hoppas att vi skulle kunna nollan fram till pausvilan kom tyvärr ett lite onödigt baklänges mål i den 40:e min på en retur vid en rörig situation efter en hörna (?, inlägg?, frispark?).

I andra halvlek hade vi den kraftiga vinden mot oss men undertecknad som alltid tjatat om hur usla vi är på att utnyttja medvind (och även idag slogs insparkar och försök till kontringsbollar tiotals meter för långt för att någon skulle ha minsta chans att få tag på dem) trodde inte det skulle behöva innebära någon nackdel. Även om det inte blev så rent siffermässigt så visade sig på ett annat sätt vara helt rätt i så måtto att vi nu redan från början lyckades etablera ett visst eget spel på BB:s planhalva även om det länge inte ens resulterade i något avslut.

Samtidigt var det ju självklart att de skulle kunna skapa några bättre lägen med vindens hjälp, i synnerhet när vi nu flyttade upp laget högre i banan, och redan i andra minuten fick en BB-spelare med vindens hjälp iväg ett riktigt kanonskott där Filip gjorde en riktigt, riktigt bra räddning till en resultatlös hörna. I den 56:e min tilldelades BB en solklar (vad än en av våra försvarsspelare märkligt nog tyckte om domslutet) straff som dock utfördes riktigt uselt när straffskytten sköt en bra bit över. 2-0 kom istället i den 62:a min efter dubbla grova missar från vår sida.

De gjorde senare också 3-0 på ett otroligt vackert frisparksmål som borrade sig in i närmsta krysset med bara centimetrars marginal till såväl stolpe som ribba. Men efter detta tog vi nästan över lite fr.o.m. vårt första avslut i matchen i den 74:e min på en frispark i bra läge som dock gick en bit över. Vi fick sen ytterligare ett mycket bra frisparksläge men som vi inte heller utnyttjade särskilt väl.

Sammanfattningsvis lyckades vi bra med vår taktik när det gäller det defensiva medan anfallsspelet totalt lyste med sin frånvaro fram till sista kvarten och BB låg ju betydligt närmare både ett, två och tre ytterligare mål än vi något. En bra kämpainsats dock.

Avslutningsvis måste jag ge en eloge till den fantastiske Pontus som inte bara ställer upp till spel oavsett om han blir kallad med typ en timmes varsel och spelat match dagen innan utan också med bravur tar sig an alla uppgifter med samma goda humör. Han har nu redan under försäsongen hunnit med att spela målvakt, back, mittfätare och anfallare och gjort det bra varje gång och insatsen i den här matchen var strålande.

Statistik: Hörnor: 0-8 Avslut på mål: 1-9 Avslut utanför: 2-5


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ali Yavari 1 0 0 0 0 0
David Karlsson 1 0 0 0 0 0
Ghafur Ebrahimi 1 0 0 0 0 0
Hamuda Mhana 1 0 0 0 0 0
Martin Jonasson 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Patrik Lundberg 1 0 0 0 0 0
Pontus Rudenius 1 0 0 0 0 0
Simon Marke Gran målvakt 1 0 0 0 0 0
Siseko Matshoba 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Filip Sjöberg 1 0 0 0 3 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng